ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU “KULINARNE PODRÓŻE PO EUROPIE”

2021-02-09

Zakończyły się nasze szkolne, kulinarne podróże po Europie. Uczestniczyli w nich uczniowie naszej szkoły wraz z rodzinami, a efekty ich pracy możemy dziś podziwiać w galerii zdjęć.

Jury długo obradowało nad tym, która z potraw jest najbardziej oryginalna, która najtrudniejsza w wykonaniu, a która najładniej podana. Poziom zdolności kulinarnych i pomysłowości uczestników konkursu przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. Jaka szkoda, że nie mogliśmy skosztować tych pyszności, i musieliśmy wyłonić po jednym ze zwycięzców każdej kategorii.

Serdecznie dziękujemy za wszystkie zgłoszenia i mamy nadzieję, że posłużą jako inspiracja do kulinarnych, europejskich eksperymentów koleżankom i kolegom oraz ich rodzinom.

 Oto zwycięzcy trzech kategorii:

Ciasto /potrawa najtrudniejsza:

 1. Magda Serafin kl. 8a ex aequo z Sylwia Miśta kl. 7c -ciasto Buche de Noel, kraj pochodzenia Francja

2. Wyróżnienie: Alicja Serafin kl. 4b- ciasto szpinakowe 'Leśny Mech', kraj pochodzenia - Turcja

3. Wyróżnienie: Michał Walas kl. 7d- Gulasz, kraj pochodzenia Węgry

Ciasto /potrawa najbardziej oryginalna:

1. Magda Serafin kl. 8a+ Sylwia Miśta kl. 7c ciasto bożonarodzeniowe Buche de Noel, kraj pochodzenia Francja

2. Wyróżnienie: Julia Arabasz kl. 6c - Ciasto Króli, Galette des Rois, kraj pochodzenia Francja

3. Wyróżnienie: Maja Janus kl. 4c-Ciasteczka Lebkuchen, kraj pochodzenia Niemcy

Ciasto/potrawa najładniej podana:

1. Sylwia Miśta kl. 7c ciasto Buche de Noel, kraj pochodzenia Francja

2. Wyróżnienie: Faustyna Kozieł kl. 4c- barszcz ukraiński, kraj pochodzenia Ukraina

3. Wyróżnienie: Jakub Stępień kl. 7b-Muffinki, kraj pochodzenia Wielka Brytania

Gratulujemy wszystkim uczestnikom konkursu kunsztu kulinarnego !

Opiekunowie Szkolnego Klubu Europejskiego.

Data wprowadzenia 2021-02-09 23:06:36, ilość odsłon 710
skup aut gdynia
dieta pudełkowa Kielce
listwa maskująca karnisz

dobre wino kraków